Ieri a fost boicotată stalkărimea

Ieri s-a stricat whatsappul. Mai precis una dintre funcţiile drăciei. Nu mai arătau corect ora ultimei logări. Eroarea mi-a fost semnalată încă de dimineaţă de către O., care mi-a scris şi se panicase că nu răspund şi că apăream logată ultima oară cu o seară înainte.

Ne-au dereglat la cap toate device-urile şi toate aplicaţiile. Nu mai poţi să ignori un mesaj cum trebuie. Nu mai poţi să zici un cinstit „am văzut mesajul târziu” că toolurile astea de stalkuială te dau de gol.

Facebookul are felia lui mare de vină în toată treaba asta. Prima mişcare a fost atunci când au introdus „seen at…” prin care îi arată celuilalt când i-ai citit mesajul. Dar băieţii nu s-au oprit aici şi îţi arată şi când a fost celalalt activ ultima oară. E practic „idle-ul” lor. Şi da, şi Yahoo messenger îl are, dar acolo îl poţi dezactiva. La Facebook nu ai cum. Explicaţia lor a fost următoarea: să ştii când să aştepţi răspuns de la celalalt. My ass! Exact asta face funcţia asta: îţi „ajustează aşteptările”. Să fim serioşi! În realitate, stau toţi geekşii ăia cu coşuri pe faţă de la Facebook şi se gândesc cum să facă să le stalkuiască mai bine pe nişte femei care nu s-ar uita niciodată la ei. Aşa că şi-au făcut instrumentele astea stalker-friendly. Şi îi mai ajută şi pe alţii ca ei în demersurile lor securiste.

Desigur, mulţi ar putea să spună că dacă nu îmi convine, să nu mai folosesc toate astea. Vreau să le folosesc, îmi sunt utile, doar că aş vrea să le folosesc în nişte limite decente de privacy.

Ma întreb ce urmează. O să apară pe Facebook „Gigel took a shit at 8:50 A.M”. And it was great!…aş putea adăuga.

20121120-204143.jpg

Reclame

2 responses to “Ieri a fost boicotată stalkărimea

Baga şi tu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: