Tu când te-ai înşelat ultima oară?

Mulţi dintre noi suntem conduşi de ego. Nu ne place să greşim. Iar pentru un sociolog, să facă un assessment greşit asupra unei persoane…e moartea! Noi nu greşim! Noi nu ne înşelăm! Dacă ne înşelăm, înseamnă că nu suntem buni.

Şi atunci intri în negare. Ale dracului mecanisme de apărare. Apar informaţii noi. Vezi semne. Vezi diferenţele dintre ce primeşti la nivel declarativ şi comportament. Dar nu poţi să accepţi. Şi mai scoţi un rând de haine poleite (da, sezonul ăsta se poartă auriul, dar asta nu e o scuză). I le dai să le poarte. Nu îi vin, dar tot forţezi.

Şi într-o zi te trezeşti lucidă. Genul ăla de luciditate pe care nu mai poţi să o îmbeţi nici cu alcool, aşa cum ai făcut în trecut. Şi ştii. Ai greşit. Ai văzut mai mult. Ai văzut mai bine. Ai văzut linii drepte acolo unde erau strâmbe. Ai văzut piele fină acolo unde erau bube. Ai văzut ceva unde nu era nimic. Nu-i nimic. Până şi zeii greşesc 🙂

Împacă-te cu asta şi mergi mai departe. E cel mai corect lucru pe care poţi să îl faci după o greşeală. Să încetezi să greşeşti.

Fiţi sinceri cu voi înşivă!

Voi când v-aţi înşelat ultima oară?

Reclame

Baga şi tu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: