Maratonul de la Bucureşti

Atenţie! Nu urmează o cronică scârbettească! Doar de data asta, îi voi dezamăgi pe cititorii mei dornici de ironii. Astăzi sunt Siropetta sau…Omenetta. Pentru că astăzi vom discuta despre Oameni. Asta pentru că am văzut o mulţime la maraton.

Cursa la care am participat a fost probabil cel mai bun lucru pe care l-am făcut anul ăsta. Desigur, pentru mulţi oameni să parcurgi 3,5 km e o banalitate. Pentru mine, fata cu nasul prin care se respiră greu, fata care renunţă repede, fata care fuge doar atunci când e nefericită, fata care îşi pune bariere şi după aia îşi închipuie că nu poate să le treacă, cursa de astăzi a însemnat mult.

De multă vreme nu am mai văzut atâţia oameni care să-şi zâmbească unii celorlalţi. De multă vreme nu am mai văzut atâta solidaritate între oameni. Mai aveam 200 de metri până la linia de sosire şi am simţit o crampă groaznică în burtă care nu mă mai lăsa să respir. M-am gândit că mai bine mă opresc decât să mă culeagă de pe jos. Şi am început să încetinesc. O femeie complet necunoscută de pe margine m-a văzut şi a început să aplaude şi să strige la mine „Nu te lăsa acum! Uite, eşti foarte aproape! Nu renunţa!”. Am continuat. O sută de metri mai încolo, vulturul BC mă aştepta cu camera pornită. Asa ca vreau sa iţi mulţumesc! Chiar daca nu te cunosc. Cu siguranţă aş fi renunţat dacă nu erai acolo. Dar aşa, am ajuns să văd asta de aproape 🙂

Pentru o parte din oameni, ăsta a fost maratonul creativităţii. În prima bucată a traseului…surpriză!: un grup de spermatozoizi de la Durex ne aşteptau cu cartoane cu mesaje de tipul „nu fugi de mine!” sau „facem o ştafetă?” Cred că doza aia de umor a fost exact ce trebuia pentru începutul cursei. Pe traseu, nişte tineri entuziaşti au făcut panouri cu mesaje anti-sedentarism. Iată un exemplu:

După ce mi-am terminat cursa, m-am dus să mă uit la oamenii care participau la maraton. Femei şi bărbaţi de toate vârstele. Unii plini de fibră, alţii mai puţin antrenaţi. Dar toţi plini de ambiţie. Afro-americani ale căror picioare galopează pur şi simplu pe pistă. Dar şi români de-ai noştri cu trupuri tare musculoase.

Cu toate astea, nu au participat doar oameni „perfecţi” la maraton. Ce bobârnac peste nas îţi dau oamenii care parcurg 42 de km în scaune cu rotile! Ce lecţie te învaţă oamenii cu tot felul de dizabilităţi care îşi împing limitele cu atâta putere.

Plec. Merg pe marginea unei porţiuni de drum pe care alearga nişte maratonişti adevăraţi. Îşi fac timp în alergarea lor să mă felicite că am terminat cursa. Le întorc felicitările. Ei chiar le merită. Mă bucur enorm că am venit!

Iti mulţumesc si tie, om drag, că m-ai dus după la Rue du pain şi am luat împreună micul dejun al campionilor de ora 12 :). Şi că am stat să ne râdă soarele în păr. Aşa că ziua asta minunat de caldă de octombrie să fie cu adevărat perfectă.

Deşi am auzit mulţi oameni vociferând în legătură cu traficul de azi, ei bine, mie mi s-a părut atât de mişto că după ce treceai de hiperaglomeratul bulevard Magheru, bulevardele adiacente păreau părăsite ca din filmele cu sfârşitul lumii. Ce prilej perfect de promenadă duminicală pe o vreme divină!

Ce bine că în realitate nu e sfârşitul lumii! E de fapt începutul.

Vă pup, dragilor! Să fiţi bine!

Reclame

4 responses to “Maratonul de la Bucureşti

 • ana

  Si de pe matgine lucrurile pareau minunate, dar categoric nu atat de minunate ca in interior. Oricum este o lectie pentru oricine vrea sa auda, sa vada, sa simta, bravo, sunt bucuroasa ca ai avut parte de asa ceva.

 • Cosmincol

  Foarte frumos ! Multumim mult si asteptam noi articole pe site.

 • Madalina

  Draga Scarbette,
  eu iti scriu din partea organizatorilor Maratonului Bucuresti si as vrea, daca nu te deranjeaza, sa ma ajuti cu o adresa de mail, pentru a-ti transmite o invitatie din partea noastra, la o adunare ca intre prieteni, ce va avea loc saptamana aceasta.
  Si vreau sa iti multumesc ca ai scris asa de frumos despre un eveniment foarte drag noua. Cu drag, Madalina

Baga şi tu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: