Suntem un popor de shaormişti

Scârbette alege să nu se amestece în chestiunile politice atât de intens dezbătute zilele astea. Dacă deschizi facebook-ul, te păleşte mulţimea de postări legate de treaba asta. Aşa cum bine zicea omul ăsta aici, o să treacă repede acest heirupism al populaţiei facebookiste. Într-o lună de zile nu o să mai intereseze pe nimeni horele astea cu accente de sumo pe care le vedem rulate în buclă sub benzi de breaking news pe la televizor. Dacă e cineva care o sa i-o tragă USL-ului, ăla e Băsescu, nu poporul. Românii nu vor, nu pot, nu vor să poată. Deci chill, dragi compatrioţi pseudo-activişti. Dacă vreţi să faceţi ceva, ieşiţi direct în stradă, că în ’89 nu mai exista facebook şi totusi ce de lume s-a strâns. În ţara în care străzile put de audi-uri, în ţara în care, la protestele din iarnă, mall-urile erau pline, în ţara lu’  merge şi aşa, nu o să fim niciodată o voce suficient de puternică. Pentru că în timp ce câteva voci ţipă, majoritatea fluieră.

Deci, deşi titlul v-ar fi putut duce cu gândul la situaţia politică, ei bine nu, nu despre asta e vorba. Am vrut doar să vă transmit concluzia asta la care am ajuns analizându-mi un pic traficul din ultima perioadă. Am avut un număr fabulos de căutări din google. Practic, google-ul a devenit referrer-ul meu principal, surclasând facebook-ul, marele aducător de trafic până acum o lună de zile. Motivul? Ei bine, sutele de shaormişti care şi-au turtit buricele degetelor pe tastatură ca să caute „shaorma de la knorr” au aterizat la mine pe blog. Deci, ce filosofie, ce umor, ce dischis? Bagi acolo un cuvant din raza de interes a mainstreamului şi te-ai scos.

Şi, pentru a-mi continua planul, tag-urile pentru acest post vor fi în acord cu subiectele la modă.

Fiţi deştepţi!

Vă pupă Scârbetta!

Reclame

3 responses to “Suntem un popor de shaormişti

 • Lotus

  Cred că sunt două aspecte aici. Unul e faptul că toată lumea se pricepe la politică. Asta ai surprins tu aici în articol. Al doilea e contextual: persoanele care gândesc au reacţionat la ultimele evenimente, având în vedere acţiunile celor de la USL. Şi îmi place să sper că cel puţin o parte dintre aceste persoane homo cugetus 🙂 activează pe net. Adică e o reacţie de înţeles şi e benefică.

  • Scârbette

   Eram ironica la treaba aia cu priceputul. Eu, de exemplu, nu ma pricep. Am preferinte personale, bazate pe o suma de aspecte, dar nu am pretentia ca ma documentez suficient cat sa emit opinii fundamentate. Cat despre activismul online, nu vreau sa neg puterea internetului, dar e ridicol sa vezi grupuri de mii de oameni adunati intr-o pagina a evenimentului si doar 200 care participa efectiv la rascoala.

  • Lotus

   Păi ştiu că erai ironică, tot între ghilimele era şi la mine „toată lumea se pricepe la politică”. 🙂

   În ce priveşte cei care cât de cât şi gândesc, părerea mea este că nu-i nevoie neapărat să ştii politică pentru a discerne puţin. După cum nu-i nevoie să fii un bucătar foarte bun pentru a putea simţi dacă o mâncare are gust bun sau rău.

   De altfel, ca să închei în ton ironic, stai liniştită că nici ei (politicienii) nu ştiu politică.

Baga şi tu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: